Sposób przygotowania:
Niebo w gębie z serkiem mascarpone
Ciasto:
Margarynę rozpuszczamy i mieszamy ze zmielonymi biszkoptami. Masę wykładamy do tortownicy o wymiarze 24 centymetry, wyłożonej papierem do pieczenia. Schłodzimy. Warstwa serowa: Wszystkie składniki masy serowej miksujemy do połączenia składników. Wylewamy na ciasto i pieczemy około 40 minut w 170 st. C.
Warstwa jabłkowa:
Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach i dusimy pod koniec wsypujemy galaretkę. Studzimy i wykładamy na zimny ser.
Masa orzechowa:
Cukier ze śmietanką gotujemy w rondelku, następnie dodajemy zmielone orzechy, mieszając gotujemy chwilę. Studzimy. Margarynę ucieramy, cały czas miksując, dodajemy po łyżce zimnej masy orzechowej. Masę dajemy na warstwę jabłkową. Dekorujemy dowolnie.
Margarynę rozpuszczamy i mieszamy ze zmielonymi biszkoptami. Masę wykładamy do tortownicy o wymiarze 24 centymetry, wyłożonej papierem do pieczenia. Schłodzimy. Warstwa serowa: Wszystkie składniki masy serowej miksujemy do połączenia składników. Wylewamy na ciasto i pieczemy około 40 minut w 170 st. C.
Warstwa jabłkowa:
Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach i dusimy pod koniec wsypujemy galaretkę. Studzimy i wykładamy na zimny ser.
Masa orzechowa:
Cukier ze śmietanką gotujemy w rondelku, następnie dodajemy zmielone orzechy, mieszając gotujemy chwilę. Studzimy. Margarynę ucieramy, cały czas miksując, dodajemy po łyżce zimnej masy orzechowej. Masę dajemy na warstwę jabłkową. Dekorujemy dowolnie.