Sposób przygotowania:
Niebo w ustach z orzechami
Ciasto wykonujemy łacząc na stolnicy wszystkie składniki. Dajemy na dużą formę i pieczemy około 15 minut.
Jabłka:
Obieramy jabłka i ścieramy na tarce o dużych oczkach, smażymy je z cukrem. Pod koniec wsypujemy galaretkę w proszku mieszamy i ciepłe dajemy na ciasto.
Masa:
Śmietankę zagotowujemy z cukrem i mieszamy z orzechami mielonymi. Zimnę orzechy ucieramy z masłem i alkoholem do smaku. Wykładamy ją na jabłka.
Biszkopt:
Białka ubijamy z cukrem na stzywną pianę i mieszamy z wszystkimi składnikami. Pieczemy i chłodny dajemy na krem.
Dekorujemy cukrem pudrem.
Jabłka:
Obieramy jabłka i ścieramy na tarce o dużych oczkach, smażymy je z cukrem. Pod koniec wsypujemy galaretkę w proszku mieszamy i ciepłe dajemy na ciasto.
Masa:
Śmietankę zagotowujemy z cukrem i mieszamy z orzechami mielonymi. Zimnę orzechy ucieramy z masłem i alkoholem do smaku. Wykładamy ją na jabłka.
Biszkopt:
Białka ubijamy z cukrem na stzywną pianę i mieszamy z wszystkimi składnikami. Pieczemy i chłodny dajemy na krem.
Dekorujemy cukrem pudrem.