Sposób przygotowania:
Nieład artystyczny
Ciastka zgniatamy za pomocą wałka. Dodajemy kakao i mieszamy. Masło rozpuszczamy. Wszystkie składniki dokładnie łączymy ze sobą. Tak przygotowaną masą z ciastek wykładamy dno oraz boki tortownicy (średnica 23 cm). Twaróg ugniatamy tłuczkiem do ziemniaków i łączymy w jogurtem. Każdą galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wrzącej wody. Masę jogurtowo-serową dzielimy na 4 równe części. Powinno wyjść mniej więcej po 250 ml. Do każdej dolewamy zimną ale płynną galaretkę. Wstawiamy wszystkie masy do lodówki na kilka minut aż częściowo stężeją. Przelewamy je do tortownicy na przemian. Po dwie duże łyżki masy każdego koloru. Z powodu częściowego stężenia nie będą ładnie się rozprowadzały, więc musimy co jakiś czas delikatnie potrząsać tortownicą. Na koniec równamy wierzch łyżką. Wstawiamy do lodówki. Czekoladę rozpuszczamy w mleku. Wylewamy na sernik. Zostawiamy na noc w lodówce. Dekorujemy białymi gwiazdkami.
marietta
sammakko
Dziękuję :) Proszę się poczęstować :)
marietta
sammakko
:)))