Sposób przygotowania:
Niesamowita ogórkowa z skwareczkami
Do garnka z woda ok 1,5 litra wkładamy liść laurowy i zagotowujemy. Wkładamy skrzydełka od kurczaka i gotujemy . Ziemniaki ,marchewkę i pietruszkę obieramy i kroimy w kosteczkę i dodajemy do wywaru. Gotujemy ok 10 min. Ogórki 3 rodzaje kroimy w kosteczkę i podsmażamy na masełko. Kiedy zmiękną dodajemy łyżkę mąki , mieszamy i dolewamy ok 1 szklanki wywaru z gotującej się zupy. Mieszamy dobrze i wlewamy do garnka z zupą. Gotujemy ok 5 min. Dodajemy sos sojowy ,wyciśnięty czosnek,pieprz do smaku. Zagotowujemy dolewamy ok 1/2 szklanki kwasu z ogórków kiszonych. Gotujemy jeszcze z 5 min i dodajemy koperek. Zaciągamy śmietaną. Na osobnej patelni Podsmażamy podkrojoną drobno wędzona szynkę i posypujemy nią zupę.