Sposób przygotowania:
Niezemska Karkówka
Ziemniaki gotow.10 min.,ostudzić i pokroić w plastry,następnie ob smażyć.Szpinak obsmażyć na maśle50g z 2- ma po siekanymi czosnkami.Cebulę ob smażyć na maśle dodać słodką paprykę pieprz i sól.Karkówkę kroimy w plastry lekko rozbić,kmin i jałowiec rozetrzeć na desce,czosnek posiekać 2 szt.,plastry natrzeć solą z czosnkiem i przyprawami od stawić na 10min.Ob smażyć karkówkę następnie dusić do miękkości,na koniec posypać odrobiną majeranku.Przed podaniem ziemniaki łączymy ze szpinakiem podgrzewając na patelni,: wkładamy na talerze obok kładziemy karkówkę,a na nią cebule ,na koniec dodatek w postaci marynowanej czerwonej papryki. SMACZNEGOps.chodzi o ząbki czosnku.
www.chochla.com
majgrz11maja
Pozdrawiam
kunia_080286