monia2005

monia2005

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 328]

No to klops

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Można podać jako danie obiadowe jak i po wystudzeniu obłożyć naszym klopsem kanapki.

No to klops

Składniki:

No to klops

 

  • pół kilograma mięsa mielonego np;łopatki,czy karkówki
  • jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • sól,pieprz,majeranek,przyprawa do kebaba
  • 4 trójkąciki serka topionego
  • garść czarnych oliwek

Sposób przygotowania:

No to klops
Mięsko łączymy z jajkiem ,bułką tartą oraz przyprawami i dobrze wyrabiamy ,część mięsa przekładamy do silikonowej keksówki, wtykamy co kawałek oliwki ,oraz serek topiony i przykrywamy pozostałym mięskiemwstawiamy do piekarnika i pieczemy ok 40 minut.Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.