Sposób przygotowania:
Nocne bułki
Drożdże razem z cukrem dokładnie wymieszać na płynną masę. Potem do miski wsypać mąkę razem z solą i lekko zamieszać. Wodę i mleko lekko podgrzać, dodać olej, a następnie wymieszać i wlać do miski z mąką. Wyrobić ciasto i przełożyć je do wysmarowanej olejem miski. Miskę z ciastem zakryć folią spożywczą i wstawić ją na całą noc do lodówki. Na drugi dzień wyjąć ciasto z miski na blat lub stolnicę, po czym ponownie je wyrobić i podzielić na 8 części. Każdą porcje ciasta rozwałkować rękoma na cienkie i długie wałeczki i zawiązać węzły tworząc bułki. Bułki układać na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem zostawiając odstępy. Bułki posmarować mlekiem i kilka posypać makiem a kilka sezamem i zostawić do wyrośnięcia. Gdy bułki wyrosną upiec je w piekarniku nagrzanym do 190 stopni, piec 30 minut. Upieczone wystudzić na kratce.