Sposób przygotowania:
Normalny domowy obiadek
Niewielkiej ilości ziemniaczki myjemy, obieramy.Zalewamy wodą, solimy szczyptę i gotujemy aż do miękkości. Kajzerkę moczymy przez parę minut w wodzie by nasiąkła.Odsączamy i dodajemy do mięsa mielonego wraz z jajkiem.Mieszamy dokładnie.Solimy i pieprzymy do smaku.Mieszamy.Bierzemy na dłoń,formujemy kulkę i spłaszczamy .Smażymy na oleju po 4minuty z każdej strony na rumiano.Ziemniaki odlewamy z wody i zgniatamy tuczkiem.Podajemy z kotletem , buraczkami oraz zeszkloną na patelni cebulką.
edytaha
Jeśli chodzi o ilość mięsa - dzisiaj smażyłam kotlety mielone. Miałam dokładnie 22 dag mięsa i wyszły mi trzy solidne kotlety. Chyba lekko przesadziłaś z podaną wagą mięsa?
Babciagramolka