2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1489]

Nototenia w orzechowej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszna rybka o orzechowej nutce...

Nototenia w orzechowej panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Nototenia w orzechowej panierce

 

Sposób przygotowania:

Nototenia w orzechowej panierce
Tuszki myjemy jeśli sa mrożone rozmrażamy i osuszamy nacieramy pieprzem cytrynowym i przyprawa do ryb ewentualnie szczyptą soli choć nie ma potrzeby bo przyprawa do ryby zawiera w sobie sól,nastepnie obtaczamy w mące pszennej i kolejno w rozkłóconym jajku. Bułkę tartą wymieszać równomiernie z mielonymi orzechami włoskimi i panierować rybę ,smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiany kolor.Podawać gorące z ziemniakmi i surówką z kiszonej kapusty. Smacznego!
Nototenia w orzechowej panierce
rybkę myjemy jeśli mrożona rozmrażamy i osuszamy
Nototenia w orzechowej panierce
następnie z każdej strony obsypujemy ziołami
Nototenia w orzechowej panierce
panierujemy kolejnow mące jajku i orzechowej panierce z bułką
Nototenia w orzechowej panierce
na koniec smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiany kolor