Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Nototenia w pieprzu syczuańskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Cytrusowy aromat pieprzu syczuańskiego doskonale komponuje się z cytrusowymi marynatami do nototenii. W zasadzie miałam do wyboru - marynowanie w soku z cytryny lub grejpfruta .

Nototenia w pieprzu syczuańskim Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Nototenia w pieprzu syczuańskim

 

 

Sposób przygotowania:

Nototenia w pieprzu syczuańskim
Oskrobać umyte nototenie i wyciąć filety.

Posypać pieprzem syczuańskim.

Ułożyć w pojemniku , zalać sokiem wyciśniętym z grejpfruta i pomarańczy i zostawić na 15 minut.

Wyjąć nototenię z marynaty i osuszyć.

Oprószyć mąką.

Rozgrzać olej i masło.

Usmażyć rybę na rumiano.

Podawać rybę z pieczonymi ziemniakami i surówką z dodatkiem grejpfruta.
Nototenia w pieprzu syczuańskim
Oskrobane -oczyszczone i umyte nototenie filetować
Nototenia w pieprzu syczuańskim
Filety z nototenii posypać pieprzem syczuańskim i zalać sokiem wyciśniętym z cytrusów
Nototenia w pieprzu syczuańskim
Wyjęte z marynaty filety osószyć i oprószyć mąką
Nototenia w pieprzu syczuańskim
Filety smażyć na rozgrzanym oleju z masłem

Tagi:

winogrona