Sposób przygotowania:
Nototenia w pieprzu syczuańskim
Oskrobać umyte nototenie i wyciąć filety.
Posypać pieprzem syczuańskim.
Ułożyć w pojemniku , zalać sokiem wyciśniętym z grejpfruta i pomarańczy i zostawić na 15 minut.
Wyjąć nototenię z marynaty i osuszyć.
Oprószyć mąką.
Rozgrzać olej i masło.
Usmażyć rybę na rumiano.
Podawać rybę z pieczonymi ziemniakami i surówką z dodatkiem grejpfruta.
Posypać pieprzem syczuańskim.
Ułożyć w pojemniku , zalać sokiem wyciśniętym z grejpfruta i pomarańczy i zostawić na 15 minut.
Wyjąć nototenię z marynaty i osuszyć.
Oprószyć mąką.
Rozgrzać olej i masło.
Usmażyć rybę na rumiano.
Podawać rybę z pieczonymi ziemniakami i surówką z dodatkiem grejpfruta.