Sposób przygotowania:
Nuggetsy z jaśminowo - szafranowym ryżem
Ryż gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Na patelni przesmażamy na oleju pokrojoną w kostkę cebulę oraz drobno posiekany czosnek - doprawiamy solą i pieprzem. Kiedy cebula ładnie się zeszkli dodajemy gorący, odcedzony ryż oraz dużą szczyptę szafranu. Całość przesmażałam jeszcze 3 minuty, pod koniec dodałam posiekany koperek i wymieszałam. Pierś z kurczaka kroiłam w poprzek po skosie, potem delikatnie je rozbiłam i doprawiłam pieprzem ziołowym i solą morską.Do miski wbiłam jajko, wsypałam mąkę, dodałam kurkume, bazylię, pieprz i sól, stopniowo dolewałam mleka - tyle by ciasto było dość gęste. Kawałki mięsa maczamy w cieście naleśnikowym i smażymy z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju. Nuggetsy podajemy z gorącym ryżem i surówką.