Sposób przygotowania:
Odchudzone muffinki czekoladowo-owsiane
1. Całe jajka miksujemy ze słodzikiem w proszku, aż lekko zgęstnieją.
2. Do jajek dodajemy proszek do pieczenia, otręby i mąkę kukurydzianą SYMBIO.
3. Wszystko mieszamy i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni.
4. Papilotki wypełniamy masą do ¾ wysokosci.
5. Pieczemy do „suchego patyka”.
Składniki:
Przygotowanie kremu:
1. W garnuszku przy pomocy rózgi bełtamy zółtko z mlekiem 0,5%.
2. Dodajemy mleko w proszku, kakao SYMBIO i płynny słodzik.
3. Wszystko energicznie mieszamy na małym ogniu, az całosc zgestnieje i nie bedzie grudek.
4. Zdejmujemy garnek z ognia, dodajemy aromat orzechowy.
5. Masa wypełniamy szpryce i dekorujemy ostudzone muffinki.
2. Do jajek dodajemy proszek do pieczenia, otręby i mąkę kukurydzianą SYMBIO.
3. Wszystko mieszamy i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni.
4. Papilotki wypełniamy masą do ¾ wysokosci.
5. Pieczemy do „suchego patyka”.
Składniki:
Przygotowanie kremu:
1. W garnuszku przy pomocy rózgi bełtamy zółtko z mlekiem 0,5%.
2. Dodajemy mleko w proszku, kakao SYMBIO i płynny słodzik.
3. Wszystko energicznie mieszamy na małym ogniu, az całosc zgestnieje i nie bedzie grudek.
4. Zdejmujemy garnek z ognia, dodajemy aromat orzechowy.
5. Masa wypełniamy szpryce i dekorujemy ostudzone muffinki.