Odchudzone muffinki czekoladowo-owsiane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Z EKOLOGICZNEJ MAKI KUKURYDZIANEJ ORAZ EKOLOGICZNYCH OTRĘBÓW OWSIANYCH I PSZENNYCH

Odchudzone muffinki czekoladowo-owsiane

Składniki:

Odchudzone muffinki czekoladowo-owsiane

 

  • Na muffinki
  • 4 jajka
  • 3 łyżki słodziku w proszku
  • 2 łyżki maki kukurydzianej SYMBIO
  • 6 łyżek otrębów owsianych SYMBIO
  • 4 łyżki otrębów pszennych SYMBIO
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Na krem
  • 7 łyzek odtłuszczonego
  • mleka w proszku
  • 1 łyzka kakao SYMBIO
  • 1 łyzeczka słodziku w płynie
  • 1 zółtko
  • 7 łyzek mleka 0,5%
  • 8 kropli aromatu orzechowego

Sposób przygotowania:

Odchudzone muffinki czekoladowo-owsiane
1. Całe jajka miksujemy ze słodzikiem w proszku, aż lekko zgęstnieją.

2. Do jajek dodajemy proszek do pieczenia, otręby i mąkę kukurydzianą SYMBIO.

3. Wszystko mieszamy i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni.

4. Papilotki wypełniamy masą do ¾ wysokosci.

5. Pieczemy do „suchego patyka”.

Składniki:



Przygotowanie kremu:



1. W garnuszku przy pomocy rózgi bełtamy zółtko z mlekiem 0,5%.

2. Dodajemy mleko w proszku, kakao SYMBIO i płynny słodzik.

3. Wszystko energicznie mieszamy na małym ogniu, az całosc zgestnieje i nie bedzie grudek.

4. Zdejmujemy garnek z ognia, dodajemy aromat orzechowy.

5. Masa wypełniamy szpryce i dekorujemy ostudzone muffinki.