Sposób przygotowania:
Odrywane bułeczki z nadzieniem serowo-jagodowymWykonanie ciasta:
Drożdże rozcieramy z 1 łyżeczką cukru,1 łyżką mąki i połową ciepłego mleka.Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około 15 minut w ciepłe miejsce żeby ruszyły.Jajka ucieramy z pozostałym cukrem i cukrem waniliowym.
Wykonanie nadzienia:
Ser ucieramy z cukrem waniliowym,jajkiem,budyniem w proszku,borówkami lub jagodami i cukrem do smaku.
Zawijanie:
Wyrośnięte ciasto wałkujemy na posypanej mąką stolnicy na prostokąt o wymiarach około 27 cm x 36 cm.Następnie zwijamy w roladę.
Przygotowanie bułeczek:
Ciasto kroimy w grubsze plastry i układamy je w tortownicy o średnicy 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczenie:
Następnie pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 stopni.