Sposób przygotowania:
Odrywane bułeczki z nadzieniem serowo-jagodowymWykonanie ciasta:
![Odrywane bułeczki z nadzieniem serowo-jagodowym Odrywane bułeczki z nadzieniem serowo-jagodowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/odrywane-buleczki-z-nadzieniem-serowo-jagodowym-z-podanych-skladnikow-wykonujemy-ciasto-drozdzowe-354092.jpg)
Drożdże rozcieramy z 1 łyżeczką cukru,1 łyżką mąki i połową ciepłego mleka.Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około 15 minut w ciepłe miejsce żeby ruszyły.Jajka ucieramy z pozostałym cukrem i cukrem waniliowym.
Wykonanie nadzienia:
![Odrywane bułeczki z nadzieniem serowo-jagodowym Odrywane bułeczki z nadzieniem serowo-jagodowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/odrywane-buleczki-z-nadzieniem-serowo-jagodowym-z-podanych-skladnikow-przygotowujemy-nadzienie-354093.jpg)
Ser ucieramy z cukrem waniliowym,jajkiem,budyniem w proszku,borówkami lub jagodami i cukrem do smaku.
Zawijanie:
![Odrywane bułeczki z nadzieniem serowo-jagodowym Odrywane bułeczki z nadzieniem serowo-jagodowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/odrywane-buleczki-z-nadzieniem-serowo-jagodowym-ciasto-walkujemy-i-rozsmarowujemy-na-nim-ser-354094.jpg)
Wyrośnięte ciasto wałkujemy na posypanej mąką stolnicy na prostokąt o wymiarach około 27 cm x 36 cm.Następnie zwijamy w roladę.
Przygotowanie bułeczek:
![Odrywane bułeczki z nadzieniem serowo-jagodowym Odrywane bułeczki z nadzieniem serowo-jagodowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/odrywane-buleczki-z-nadzieniem-serowo-jagodowym-buleczki-ukladamy-w-tortownicy-wylozonej-papierem-354095.jpg)
Ciasto kroimy w grubsze plastry i układamy je w tortownicy o średnicy 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczenie:
![Odrywane bułeczki z nadzieniem serowo-jagodowym Odrywane bułeczki z nadzieniem serowo-jagodowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/odrywane-buleczki-z-nadzieniem-serowo-jagodowym-buleczki-pieczemy-do-zrumienieniastudzimy-i-podajemypyszne-354097.jpg)
Następnie pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 stopni.