Sposób przygotowania:
Odwrotne gołąbki z kapustą pekińską
Kapustę należy drobno pokroić. Dodajemy do niej mięso i ugotowany na półtwardo ryż. Wsypujemy kaszę manną i 2 łyżki bułki tartej. Wbijamy jajko i dodajemy przyprawy. Wyrabiamy masę mięsną.
Formujemy z niej kotlety. Każdy panierujemy w mące i smażymy na rozgrzanej patelni z każdej strony. Przekładamy do garnka. Zalewamy bulionem warzywnym tak, aby gołąbki się przykryły. Dodajemy koncentrat i gotujemy do miękkości, około 20-30 minut.
Doprawiamy do smaku. Sos można zagęścić mąką i śmietaną.
Formujemy z niej kotlety. Każdy panierujemy w mące i smażymy na rozgrzanej patelni z każdej strony. Przekładamy do garnka. Zalewamy bulionem warzywnym tak, aby gołąbki się przykryły. Dodajemy koncentrat i gotujemy do miękkości, około 20-30 minut.
Doprawiamy do smaku. Sos można zagęścić mąką i śmietaną.
pietroocha
justynak223
gusia1000