justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Odwrotne gołąbki z kapustą pekińską

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 4

O wiele szybsza wersja gołąbków, ale równie smaczna, doskonale smakuje zarówno z kaszą i ziemniakami jak i do bułeczki.

Odwrotne gołąbki z kapustą pekińską

Składniki:

Odwrotne gołąbki z kapustą pekińską

 

Sposób przygotowania:

Odwrotne gołąbki z kapustą pekińską
Kapustę należy drobno pokroić. Dodajemy do niej mięso i ugotowany na półtwardo ryż. Wsypujemy kaszę manną i 2 łyżki bułki tartej. Wbijamy jajko i dodajemy przyprawy. Wyrabiamy masę mięsną.

Formujemy z niej kotlety. Każdy panierujemy w mące i smażymy na rozgrzanej patelni z każdej strony. Przekładamy do garnka. Zalewamy bulionem warzywnym tak, aby gołąbki się przykryły. Dodajemy koncentrat i gotujemy do miękkości, około 20-30 minut.

Doprawiamy do smaku. Sos można zagęścić mąką i śmietaną.