Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Ogniste warzywa w garam masala

  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 385

Ziemniaki i marchewkę oskrobać, umyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do osolonego

Ogniste warzywa w garam masala

Składniki:

Ogniste warzywa w garam masala

 

  • 5 dużych ziemniaków
  • 2 marchewki
  • 2 cebule
  • puszka groszku
  • puszka pomidorów
  • 4 łyżeczki mieszanki przypraw garam masala
  • łyżka oleju

Sposób przygotowania:

Ogniste warzywa w garam masala
Ziemniaki i marchewkę oskrobać, umyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do osolonego wrzątku i gotować 10 minut. Ugotowane warzywa odsączyć. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić obraną i posiekaną w kostkę cebulę, zeszklić na złoty kolor. Następnie dodać ziemniaki, marchewkę, groszek oraz wrzucić pokrojone pomidory oraz garam masalę. Całość dusić przez 5 minut i doprawić do smaku solą.

Tagi:

przyprawy