Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Ogniste warzywa w garam masala

         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ziemniaki i marchewkę oskrobać, umyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do osolonego

Ogniste warzywa w garam masala

Składniki:

Ogniste warzywa w garam masala

 

Sposób przygotowania:

Ogniste warzywa w garam masala
Ziemniaki i marchewkę oskrobać, umyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do osolonego wrzątku i gotować 10 min. Ugotowane warzywa osączyć. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić obraną i posiekaną w kostkę cebulę, zeszklić na złoty kolor. Następnie dodać ziemniaki, marchewkę, groszek oraz wrzucić pokojone pomidory i garam masala. Całość dusić 5 min i doprawić do smaku solą.