Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Ogórki kwaszone

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ogórki, które przygotowuję na zimę.

Ogórki kwaszone Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ogórki kwaszone

 

Sposób przygotowania:

Ogórki kwaszone
Ogórki dokładnie umyć, następnie włożyć je ciasno do słoików, dodać koper, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, po 1/2 ząbka czosnku i liście dębu, po 1- 2 sztuki na słoik. Wodę wymieszać z solą i zalać nią ogórki w słoikach (woda ma być zimna, nie chlorowana, zaś sól kamienna, inaczej ogórki mogą "kipieć"), szczelnie zakręcić słoiki i odstawić w ciemne, chłodne miejsce.
Ogórki kwaszone
Ogórki kwaszone
Ogórki kwaszone
Ogórki kwaszone

Tagi:

ogórki