Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Ogórki po żydowsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyyyyychotka mówie wam. Nadają sie do wszystkiego

Ogórki po żydowsku

Składniki:

Ogórki po żydowsku

 

 

Sposób przygotowania:

Ogórki po żydowsku
Zalewa: 1 szklanka cukru 1 szklanka octu 10% 4 szklanki wody 1 łyżeczka soli Ogórki umyć, obrać , osuszyć a następnie włożyć do słoików. Cebulę pokroić w plastry, a marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do każdego słoika włożyć liść laurowy, ziele angielskie, gorczycę, plasterek cebuli, 1-2 łyżki startej marchewki i natkę selera. Wszystkie składniki zalewy zagotować. Ogórki zalać gorącą zalewą i pasteryzować. Składniki wystarczą na ok. 6 słoików po 900 ml. Smacznego.

Tagi:

ogórki