Śliweczka

Śliweczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

Ogórkowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Klasyczna.pyszna zupa ogórkowa

Ogórkowa

Składniki:

Ogórkowa

 

Sposób przygotowania:

Ogórkowa
Skrzydła z indyka wraz z obranymi warzywami(oprócz ogórków i ziemniaków)zalać zimną wodą z dodatkiem soli oraz pieprzu.Gotować pod przykryciem na małym ogniu,aż mięso i jarzyny będą miękkie(około godziny).Wywar przecedzić,dodać starte na grubych oczkach ogórki i gotować do miękkości(40-50 min).Obrane ziemniaki pokrojone w kostkę ugotować w niewielkiej ilości osolonej wody.Odcedzić Wraz z pokrojonym mięsem ze skrzydeł i marchewkami dodać do zupy.Śmietanę rozmieszać z niewielką ilością mąki i zimnej wody.Dodać do zupy.Zagotować.

Tagi:

indyk ogórki