mika3008

mika3008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Ogórkowa na wywarze z kiełbasy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

Jeśli gotujemy kiełbasę- nie wylewajmy wody. Może nam się przydać do zupy.

Ogórkowa na wywarze z kiełbasy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ogórkowa na wywarze z kiełbasy

 

Sposób przygotowania:

Ogórkowa na wywarze z kiełbasy
Ziemniaki i marchewkę obieramy i kroimy w kostkę. Zalewamy wodą do połowy garnka. Drugą połowę zalewamy rosołem z ugotowanej kiełbasy. Dosypujemy zioła prowansalskie i łyżeczkę soli i gotujemy. W połowie gotowania dodajemy starte na grubej tarce ogórki. Mieszamy. Smietanę rokłócamy, mieszamy z wrzącym wywarem i wlewamy do zupy. Przyprawiamy wedle uznania. Na koniec dodajemy pokrojoną w kostkę i usmażoną na złoto cebulkę.
Ogórkowa na wywarze z kiełbasy
Ziemniaki i marchewkę obieramy i kroimy w kostkę.
Ogórkowa na wywarze z kiełbasy
Warzywa zalewamy wodą i wywarem z kiełbasy.
Ogórkowa na wywarze z kiełbasy
Ogórki trzemy na tarce o grubych oczkach.
Ogórkowa na wywarze z kiełbasy
Cebulkę kroimy w kosteczkę i smażymy na złoto.

Tagi:

ogórki zioła