mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Ogórkowa z kiszeniaków

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna zupa z kiszonych ogórków, idealna na zbliżającą się jesień;)

Ogórkowa z kiszeniaków

Składniki:

Ogórkowa z kiszeniaków

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ogórkowa z kiszeniaków
Do rosołu wrzucić obraną marchewkę, seler, cebulę przeciętą na pół. Gotować 15 min, dodać pieprz, liść, ziele angielskie. Zagotować wodę z kostkami bulionowymi. Połączyć z rosołem.
Wyjąć warzywa, posiekać drobno selera oraz marchewki. Wrzucić z powrotem, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki.
Ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, czosnek pokroić w drobną kosteczkę, poddusić z ogórkami na łyżce masła.
Gdy ziemniaki zrobią się miękkie, dodać do zupy ogórki, zagotować całość razem.
Do śmietany wlać 2 łyżki zupy, wymieszać, wlać do zupy, wymieszać. Posypać z wierzchu natką pietruszki lub koperkiem.

Tagi:

ogórki