WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1997]

Zupa ogórkowa z pasternakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tradycyjna polska zupa ogórkowa na ogorkach kiszonych, z warzywami tartymi na tarce. Oprócz tradycyjnych warzyw użyłam również korzeń pasternaku.

Zupa ogórkowa z pasternakiem Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Zupa ogórkowa z pasternakiem

 

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa z pasternakiem

ETAP 1:

Marchewki, pasternak i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Pora drobno pokroić. Warzywa przesmażyć w garnku na maśle. Włożyć mięso i pokrojone na kawałki ziemniaki.

Ogórki zetrzeć na tarce i również przesmażyć na maśle. Dodać do garnka. Dolać wody. Dodać przyprawy. Zagotować. Gotować ok 40 minut. Dolać śmietanę i gotować dalej, aż wszystkie składniki będą miękkie.

Ewentualnie przyprawić solą i pieprzem.

Ogórkowa z pasternakiem
Przyprawy, natka pietruszki i koperku dodane do garnka
Ogórkowa z pasternakiem
Pokrojone ziemniaki dodane do garnka z mięsem i warzywami
Ogórkowa z pasternakiem
Pałki z kurczaka dodane do garnka z warzywami
Ogórkowa z pasternakiem
Starte na tarce ogórki kiszone podsmażone na maśle
Ogórkowa z pasternakiem
Warzywa starte lub pokrojone na drobno