Sposób przygotowania:
Okoń z kaparami i sałatą
1 cytrynę obrać ze skórki, wycisnąć sok. Czosnek obrać i drobno posiekać. Filety oczyścić, delikatnie usunąć ości. Doprawić solą,pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Na patelni rozgrzać około 4łyżek oleju,włożyć rybę i smażyć 1minutę, wrzucić czosnek, smażyć jeszcze 2minuty. Dodać resztę soku z cytryny, skórkę z cytryny. Przykryć i gotować na małym ogniu około 2minut. Dodać kapary, wymieszać i pozostawić. Sałatę umyć, osuszyć, porwać na małe kawałki. Pomidory umyć i pokroić na małe kawałki. Połączyć sałatę z pomidorami. W kubeczku wymieszać 2łyżki oleju, sól,pieprz. Wlać do warzyw, delikatnie zamieszać. Drugą cytrynę spażyć. Pokroić na plasterki. Rybę ułożyć na talerzu. Obok sałatę z pomidorami i udekorować cytryną.