Sposób przygotowania:
Omlet francuski
Jajka rozmącić ze śmietaną, dodać posiekaną bazylię, sól, pieprz, a następnie wylać na rozgrzane masło i smażyć, aż omlet się zetnie i zrumieni.
Na tak przygotowany omlet położyć pokrojonego w krążki pomidora, posypać solą, pieprzem oraz startym na tarce o małych oczkach serem żółtym, a na koniec złożyć omlet na połowę.
Zamiast pomidorów można użyć gotowanych warzyw jak brokuły, szparagi, a także ziemniaków czy innych ulubionych składników.
Na tak przygotowany omlet położyć pokrojonego w krążki pomidora, posypać solą, pieprzem oraz startym na tarce o małych oczkach serem żółtym, a na koniec złożyć omlet na połowę.
Zamiast pomidorów można użyć gotowanych warzyw jak brokuły, szparagi, a także ziemniaków czy innych ulubionych składników.