jovi

jovi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 436]

Omlet francuski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Drugi rodzaj pulchnego, jajecznego placka, który przyrządza się z masy jajecznej, a różne składniki dodaje się w środek gotowego omletu:)

Omlet francuski

Składniki:

Omlet francuski

 

Sposób przygotowania:

Omlet francuski
Jajka rozmącić ze śmietaną, dodać posiekaną bazylię, sól, pieprz, a następnie wylać na rozgrzane masło i smażyć, aż omlet się zetnie i zrumieni.
Na tak przygotowany omlet położyć pokrojonego w krążki pomidora, posypać solą, pieprzem oraz startym na tarce o małych oczkach serem żółtym, a na koniec złożyć omlet na połowę.
Zamiast pomidorów można użyć gotowanych warzyw jak brokuły, szparagi, a także ziemniaków czy innych ulubionych składników.

Tagi:

sery ser omlet