agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

Omlet grzybowy 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne danie z grzybami. Smacznego.

Omlet grzybowy 4

Składniki:

Omlet grzybowy 4

 

Sposób przygotowania:

Omlet grzybowy 4
Grzyby dokładnie oczyścić, umyć,osączyć i pokroić w plasterki, a następnie smażyć na margarynę. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka połączyć z mlekiem, doprawić solą i dodać do piany, cały czas mieszając. Na dużej patelni rozgrzać masło, wlać omlet. Gdy masa jajeczna stężeje a wierzch jest jeszcze lekko rzadki to omlet jest dobry. Wtedy przełożyć na talerz, nałożyć farsz grzybowy i złożyć na pół. Od razu podawać .