Sposób przygotowania:
Omlet po hiszpańsku.
Wcześniej ugotowałam w osolonej wodzie trzy średnie ziemniaki. Gdy ziemniaki wystygły pokroiłam je w kostkę.Pokroiłam także cebulę i paprykę w niespecjalnie równą kostkę.Na patelni rozgrzałam oliwę z oliwek.Przełożyłam na patelnię pokrojoną cebulę i chwilę ją podsmażałam.W trakcie podsmażania cebulę odrobinę posoliłam.W międzyczasie wbiłam do naczynia jajka i dodałam do nich mleko.Do jajek dosypałam przyprawy(trochę soli,pieprzu,granulowanego czosnku,słodkiej mielonej papryki i sporo suszonej naci pietruszki). Wymieszałam wszystko dokładnie. Gdy cebulka się trochę podsmażyła dodałam do niej pokrojonego ziemniaka i konserwową paprykę.Chwilkę wszystko razem podsmażałam.Następnie do warzyw dodałam rozbełtane z mlekiem i przyprawami jajka.Smażyłam omlet na bardzo małym płomieniu.Nie przekręcamy omletu na drugą stronę,żeby się z obu stron wysmażył.Czekamy,aż wierzchnia warstwa się wysmaży,zesztywnieje,aż jajka przestaną być płynne.Trochę to smażenie potrwa,ale naprawdę warto poczekać. Po kilku minutach omlet jest gotowy do jedzenia.Kroiłam go w trójkąciki. Omlet w smaku przypomina bardzo przypomina pizzę.