Sposób przygotowania:
Omlet z cukinią i parmezanem
1.Cukinię umyj,osusz,odetnij końce.Przekrój na pół,łyżką wydrąż nasiona i pokrój na półplasterki.Podsmaż na 2 łyżkach oliwy razem z oregano.Jajka ubij z solą,pieprzem,startym parmezanem,dodaj cukinię. 2.Paprykę pokrój w niewielką kostkę.Na średniej patelni rozgrzej pozostałą oliwę,wlej masę jajeczną z cukinią.Smaż kilka minut,aż lekko się zetnie.Następnie podaj paprykę i dopiecz pod rozgrzanym grillem w piekarniku.Szynkę pokrój w kostkę,podsmaż na maśle.Dodaj obrany i pokrojony drobno pomidor.Duś razem 2-3 min.Omlet zsuń na talerz,pokrój na porcje.Podawaj razem z szynką.