ADAIDA

ADAIDA

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Omlet z cukinią i parmezanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo łatwe w przygotowaniu i smaczne.Doskonały na obiad.

Omlet z cukinią i parmezanem

Składniki:

Omlet z cukinią i parmezanem

 

Sposób przygotowania:

Omlet z cukinią i parmezanem
1.Cukinię umyj,osusz,odetnij końce.Przekrój na pół,łyżką wydrąż nasiona i pokrój na półplasterki.Podsmaż na 2 łyżkach oliwy razem z oregano.Jajka ubij z solą,pieprzem,startym parmezanem,dodaj cukinię. 2.Paprykę pokrój w niewielką kostkę.Na średniej patelni rozgrzej pozostałą oliwę,wlej masę jajeczną z cukinią.Smaż kilka minut,aż lekko się zetnie.Następnie podaj paprykę i dopiecz pod rozgrzanym grillem w piekarniku.Szynkę pokrój w kostkę,podsmaż na maśle.Dodaj obrany i pokrojony drobno pomidor.Duś razem 2-3 min.Omlet zsuń na talerz,pokrój na porcje.Podawaj razem z szynką.