Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Omlet z fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Sycący i smaczny pomysł na śniadanie - omlet z fasolką.

Omlet z fasolką szparagową Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Omlet z fasolką szparagową

 

 

 

Sposób przygotowania:

Omlet z fasolką szparagową
Fasolkę oczyscić, usunąć końce, pokroić na mniejsze kawałki i ugotować do miękkości w małej ilości osolonej wody. Pomidora pokroić w ćwiartki i wykroić nasiona. Jajka lekko ubić z mlekiem i szczyptą soli. Cebulę posiekać w piórka. Na maśle podsmażyć cebulę, następnie dodać fasolkę oraz pomidora, całość zalać jajkami, popieprzyć i przykryć. Smazyć do ścięcia na bardzo małym ogniu. Ewentualnie podważać, aby omlet równomiernie się smażył.
Omlet z fasolką szparagową
Cebulę podsmażyć na maśle, aby się zeszkliła.
Omlet z fasolką szparagową
Na patelnię wrzucić fasolkę i pomidory..
Omlet z fasolką szparagową
Całość zalać masą jajeczną, smażyć na wolnym ogniu.