Sposób przygotowania:
Omlet z malinami
Do miski wbić jajka, dodać sól, dobrze roztrzepać trzepaczką.
Gdy jajka zostały dobrze roztrzepane, dodawać po trochu mleka, dalej roztrzepując wszystko razem.
Na patelnię włożyć masło, dobrze rozgrzać, wlać masę jajeczną i smażyć na wolnym ogniu, ciągle nożem podważać boki omletu do góry, by masa z wierzchu spływała pod spód.
Smażyć do ścięcia się jajek.
Gotowe omlety wykładać na talerze, układać na nich umyte i osączone maliny, posypać maliny cukrem pudrem, złożyć omlety na pół.
Gdy jajka zostały dobrze roztrzepane, dodawać po trochu mleka, dalej roztrzepując wszystko razem.
Na patelnię włożyć masło, dobrze rozgrzać, wlać masę jajeczną i smażyć na wolnym ogniu, ciągle nożem podważać boki omletu do góry, by masa z wierzchu spływała pod spód.
Smażyć do ścięcia się jajek.
Gotowe omlety wykładać na talerze, układać na nich umyte i osączone maliny, posypać maliny cukrem pudrem, złożyć omlety na pół.