Omlet z małżami i szparagami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Jaja wybić na talerz, dodać sól i pieprz, starannie roztrzepać widelcem. Na patelni

Omlet z małżami i szparagami

Składniki:

Omlet z małżami i szparagami

 

  • 3 jaja

 

 

  • mały słoik małży

 

 

 

 

 

 

  • łyżeczka tymianku

 

  • kilka gałązek natki pietruszki

 

 

Sposób przygotowania:

Omlet z małżami i szparagami
Jaja wybić na talerz, dodać sól i pieprz, starannie roztrzepać widelcem. Na patelni rozgrzać masło, wlać jaja i usmażyć na wolnym ogniu z obu stron. Przełożyć omlet na talerz. Na jednej jego połowie ułożyć liście sałaty, na nich szparagi i małże, polać sokiem z połowy cytryny, wymieszanym z tymiankiem i posiekanym czosnkiem, posypać papryką pokrojoną w drobną kostkę, nakryć drugą częścią omletu. Udekorować plastrami cytryny oraz natką pietruszki i od razu podawać.