Sposób przygotowania:
Omlet z papryką i kiełbasą
Paprykę czerwoną, zieloną i żółtą umyć, a następnie oczyścić z gniazd ziarenek, które znajdują się w środku warzywa. Papryki pokroić w cienkie, krótkie paseczki. Czosnek obrać i drobno posiekać. Kiełbasę obrać ze skórki i pokroić w niedużą kostkę. Papryki, czosnek oraz kiełbasę podsmażyć na patelni na rozgrzanym oleju. Składniki mieszać i poddusić jeszcze przez chwilę. Doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem, solą oraz majerankiem. Jajka rozbić rozdzielając od siebie białka i żółtka. Białka z solą ubić na sztywną pianę. Żółtka, sól oraz mleko dokładnie wymieszać ze sobą. Rozrobione żółtka dodać do piany ubitej z białek i soli. Żółtka i białka dobrze, ale ostrożnie wymieszać ze sobą. Na rozgrzanym oleju na patelni usmażyć z ciasto cztery omlety z jednej i drugiej strony, a następnie polać sosem z papryką i kiełbasą.