paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Omlet z pieczarki i cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszny i szybki omlet ze smażonymi w plastrach pieczarkami oraz kawałkami cukinii. Całość doprawiona do smaku solą pieprzem i papryką mieloną.

Omlet z pieczarki i cukinią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Omlet z pieczarki i cukinią

 

Sposób przygotowania:

Omlet z pieczarki i cukinią
Jajka wbić do miski, wlać mleko i wymieszać. Wsypać mąkę do smaku dodać sól i pieprz, wymieszać aby składniki się ze sobą połączyły. Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry. Cukinię opłuka ci osuszyć pokroić w kostkę. Masło roztopić na patelni i dodać warzywa podsmażyć. Gdy cukinia będzie już miękka dodać do smaku sól, pieprz i paprykę mieloną. Gorące pieczarki i cukinię przełożyć do masy jajecznej i wymieszać. Wylać na patelnię i smażyć na małym ogniu aż jajka się zetną.
Omlet z pieczarki i cukinią
Masło roztopić na patelni i dodać warzywa podsmażyć. Gdy cukinia będzie już miękka dodać do smaku sól, pieprz i paprykę mieloną.
Omlet z pieczarki i cukinią
Jajka wbić do miski, wlać mleko i wymieszać. Wsypać mąkę do smaku dodać sól i pieprz, wymieszać aby składniki się ze sobą połączyły.
Omlet z pieczarki i cukinią
Gorące pieczarki i cukinię przełożyć do masy jajecznej i wymieszać.
Omlet z pieczarki i cukinią
Wylać na patelnię i smażyć na małym ogniu aż jajka się zetną.