Omlet z płatkami kukurydzianymi wg ejla

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

To przepis na jedną porcję smakowitego śniadania

Omlet z płatkami kukurydzianymi wg ejla

Składniki:

Omlet z płatkami kukurydzianymi wg ejla

 

Sposób przygotowania:

Omlet z płatkami kukurydzianymi wg ejla
Pieczarki umyć, pokroić i podsmażyć. Jajka ubić mikserem lub blenderem, dodać sól do smaku, mąkę. Na koniec dodać płatki kukurydziane, ale już nie miksować, tylko wymieszać je delikatnie łyżką. Rozgrzać olej na dość dużej patelni i wylać jajka. Smażyć powoli na wolnym ogniu. Gdy jedna strona się podsmaży, przewrócić jak naleśnika na drugą stronę - uważać, by omlet się nie złamał. Podsmażyć drugą stronę. Gdy omlet będzie już gotowy, przełożyć go na talerz, posypać startym serem, przełożyć pieczarki i przełamać omlet na pół - tak jak na zdjęciu. Całość polać ketchupem.