Sposób przygotowania:
Omlet z płatkami kukurydzianymi wg ejla
Pieczarki umyć, pokroić i podsmażyć. Jajka ubić mikserem lub blenderem, dodać sól do smaku, mąkę. Na koniec dodać płatki kukurydziane, ale już nie miksować, tylko wymieszać je delikatnie łyżką. Rozgrzać olej na dość dużej patelni i wylać jajka. Smażyć powoli na wolnym ogniu. Gdy jedna strona się podsmaży, przewrócić jak naleśnika na drugą stronę - uważać, by omlet się nie złamał. Podsmażyć drugą stronę. Gdy omlet będzie już gotowy, przełożyć go na talerz, posypać startym serem, przełożyć pieczarki i przełamać omlet na pół - tak jak na zdjęciu. Całość polać ketchupem.
elzbieta8960
eli_555
kasiula83baby
szewczyk
ejla
Swoją rolę spełniają tu płatki kukurydziane, dzięki którym omlet nie tak łatwo się łamie :) można dodać trochę więcej mąki, ale wtedy będzie trochę twardszy.
kinga