Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Omlet z szynką i fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pomysł na sycące i smaczne śniadanie.

Omlet z szynką i fasolką szparagową

Składniki:

Omlet z szynką i fasolką szparagową

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Omlet z szynką i fasolką szparagową
W osolonym wrzątku podgotuj oczyszczoną fasolkę szparagową. Jajka ubij w misce trzepaczką, dodaj do nich szczyptę soli. Na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu usmaż 4-5 omletów. W każdy z nich zawiń plaster szynki, sera i porcję fasolki. Podsmaż zwinięte w rulony omlety na patelni lub zapiecz je przez kilka minut w piekarniku.