Sposób przygotowania:
Omlet z szynką i papryką
Szynkę kroję w cienkie paski, żółtka ucieram z mlekiem, solą i pieprzem. Z białek i szczypty soli ubijam sztywną pianę i mieszam ją z żółtkami, ziołami i pokrojoną w kosteczkę szynką. Dokładnie mieszam wszystkie składniki.
Na dużej patelni roztapiam masło, wylewam przygotowaną jajeczną masę z dodatkami, przykrywam patelnię pokrywką.
Smażę omlecik na małym ogniu około 15 minut, po czym odwracam na drugą stronę i i smażyć jeszcze 5-7 minut.
Zsunąć omlet delikatnie na ogrzany talerz.
Omlet podawać na gorąco z ketchupem.
Na dużej patelni roztapiam masło, wylewam przygotowaną jajeczną masę z dodatkami, przykrywam patelnię pokrywką.
Smażę omlecik na małym ogniu około 15 minut, po czym odwracam na drugą stronę i i smażyć jeszcze 5-7 minut.
Zsunąć omlet delikatnie na ogrzany talerz.
Omlet podawać na gorąco z ketchupem.