mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Omlet zapiekany z porem i pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Może być na śniadanie, ja zrobiłam omlet na obiad. Szybki, prosty kiedy czasu na gotowanie nie ma. Polecam

Omlet zapiekany z porem i pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Omlet zapiekany z porem i pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Omlet zapiekany z porem i pieczarkami
Pieczarki obieram ze skórki i kroję na pół. Następnie przesmażam na patelni na oleju chwilę. Nie mają puścić soku. Por kroję w krążki 0,5 cm i też przesmażam na patelni na maśle klarowanym. Jaja roztrzepuję mikserem, dodaję sól morska ziołową, pieprz biały, płatki chili. Na patelnię dużą wykładam krążki pora, pieczarki, pokrojone ziemniaki, groszek i całość zalewam masą jajeczną. Chwilę podsmażam na wolnym ogniu i wstawiam do piekarnika temp 180 stopni na około 10-15 minut. Przed podaniem dekoruję oliwkami, pietruszką, groszkiem i pieczarkami.
Omlet zapiekany z porem i pieczarkami
Ziemniaki pokrojone z porem oraz pieczarki
Omlet zapiekany z porem i pieczarkami
Warzywa na patelni pokrojone przez zalaniem masą jajeczną
Omlet zapiekany z porem i pieczarkami
Jaja ubite mikserem na puszystą masę z solą
Omlet zapiekany z porem i pieczarkami
Omlet upieczony na patelni gotowy do jedzenia

Tagi:

omlet pory