Sposób przygotowania:
Omlet z kiełbasą
Ser zetrzeć na tarce jarzynowej. Cebulę i kiełbasę pokroić w kostkę, kukurydzę osączyć. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, zrumienić kiełbasę, dodać cebulę, zeszklić. Dodać kukurydzę i koncentrat, podlać odrobiną wody, poddusić chwilkę. Doprawić solą, pieprzem i papryką. W miseczce lekko roztrzepać 2-3 jajka (na jeden omlet), doprawić solą i pieprzem. Wlać na rozgrzaną patelnię z mieszanką oleju i masła (po 1 łyżeczce). Smażyć nie mieszając! tylko przechylając patelnią i podważając delikatnie brzegi. Kiedy wierzch omletu jest prawie ścięty wyłożyć na niego połowę smażonej mieszanki i posypać połową sera. Przykryć patelnię i smażyć na malutkim ogniu aż ser się rozpuści. Zsunąć omlet na talerz, przybrać koperkiem. Tak samo przygotować drugi omlet albo całość usmażyć na dużej patelni i przekroić na pół.
msewka