Rossie

Rossie

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 199]

Omlet ze szparagami i otrębami z piekarnika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Wspaniały omlet ze szparagami, czosnkiem i otrębami pszennymi, upieczony w piekarniku - nie lada gratka dla wszystkich smakoszy!

Omlet ze szparagami i otrębami z piekarnika

Składniki:

Omlet ze szparagami i otrębami z piekarnika

 

 

Sposób przygotowania:

Omlet ze szparagami i otrębami z piekarnika
Szparagi podgotować al dente w osolonym wrzątku i poukładać je na spodzie nasmarowanej masłem formy, może być forma do tarty. Obok poukładac plasterki pomidora. Jajka wybić do miseczki i rozmieszać, dodając mleko, otręby, mąkę, parmezan i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić solą, ziołami i pieprzem, zalać formę, przykrywając szparagi i pomidory. Z wierzch posypac posiekanym koperkiem, zapiekać około 25 minut w 180st.