Sposób przygotowania:
Omlet ziemniaczany z konfiturą morelową
Jajka wbić do garnuszka, dodać sól i mleko, wszystko wymieszać.
Na końcu dodać wymieszane obydwie mąki, dokładnie roztrzepać(ciasto powinno mieć konsystencję śmietanki.
Masło rozgrzać na patelni, wlać ciasto, smażyć na średnim ogniu, łyżką zlewając ciasto z wierzchu pod spód.
Przekręcić na drugą stronę, jeszcze chwile smażyć,wyłożyć na duży talerz.
Podawać z konfiturą morelową.
Na końcu dodać wymieszane obydwie mąki, dokładnie roztrzepać(ciasto powinno mieć konsystencję śmietanki.
Masło rozgrzać na patelni, wlać ciasto, smażyć na średnim ogniu, łyżką zlewając ciasto z wierzchu pod spód.
Przekręcić na drugą stronę, jeszcze chwile smażyć,wyłożyć na duży talerz.
Podawać z konfiturą morelową.