Sposób przygotowania:
omletowy naleśnik z mięsem mielonym
jaja rozbijamy,wbijamy do misy,dodajemy mleko,mąkę,bazylię i miętę, miksujemy.
Na patelni rozprowadzamy trochę oleju,nie za dużo. Smażymy mięso, gdy zarumieni się dodajemy pokrojonego w drobną kostkę ogórka,paprykę, dodajemy kukurydzę odcedzona.Całość podsmażamy,doprawiamy maggi i papryką w proszku. Gotowy farsz odstawiamy na chwilę i w tym czasie przygotowujemy naleśniki z przygotowanego wcześniej sosu.Na patelni rozgrzewamy masło.Z podanych składników wychodzą dwa duże placki(porcja dla dwóch osób).Dzielimy masę , tak by starczyła na dwie równe porcję.Obsmażamy placek z jednej strony, delikatnie przewracamy na drugą i obsmażamy na złoto. Następnie zdejmujemy placek i ponownie na patelni rozprowadzamy masło i robimy kolejny placek. Na placki kładziemy majonez równomiernie po całości i smarujemy keczupem, następnie kładziemy farsz, plaster sera i składamy na pół.Niezwłocznie podawać!
Na patelni rozprowadzamy trochę oleju,nie za dużo. Smażymy mięso, gdy zarumieni się dodajemy pokrojonego w drobną kostkę ogórka,paprykę, dodajemy kukurydzę odcedzona.Całość podsmażamy,doprawiamy maggi i papryką w proszku. Gotowy farsz odstawiamy na chwilę i w tym czasie przygotowujemy naleśniki z przygotowanego wcześniej sosu.Na patelni rozgrzewamy masło.Z podanych składników wychodzą dwa duże placki(porcja dla dwóch osób).Dzielimy masę , tak by starczyła na dwie równe porcję.Obsmażamy placek z jednej strony, delikatnie przewracamy na drugą i obsmażamy na złoto. Następnie zdejmujemy placek i ponownie na patelni rozprowadzamy masło i robimy kolejny placek. Na placki kładziemy majonez równomiernie po całości i smarujemy keczupem, następnie kładziemy farsz, plaster sera i składamy na pół.Niezwłocznie podawać!
iwi69
ejla
marietta