Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Opiekana ryba z marchewką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

ryba w smaku slodko-kwasnym

Opiekana ryba z marchewką

Składniki:

Opiekana ryba z marchewką

 

  • 1 kg mintaja
  • 1 duza marchewka
  • 2 cebule
  • 10 łyzek przecieru pomidorowego
  • Bulka tarta
  • Olej do smazenia
  • Sól
  • Pieprz do smaku
  • 3ziela angielskie
  • 2 liscie laurowe
  • Jajko
  • 5 łyzek octu
  • 1 l wody

 

Sposób przygotowania:

Opiekana ryba z marchewką
Rybe opłukac i pokroic na mniejsze kawałki. Posolić. Obtoczyć w jajku i bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju do zarumienienia z obu stron. Marchewkę ugotować. Pokroic na zapałkę. Cebul pokroic na piórka. Wodę zagotowac z octem, przecierem, cebulą, marchewką, zielem, lisćmi. Doparwić do smaku sola i pieprzem. Gdyb usmażona ryba i zalewa będą zimne rybę zalac zalewą. Przechowywac w lodówce. ZPo podaniu na stół polewać zalewą żeby ryba nie obeschła.