Sposób przygotowania:
oponki serowe wg meli
Wszystkie składniki oprócz oleju , rzucam do miski . Wyrabiam dobrze na gładki i jędrne ciasto . Gdy ciasto będzie gotowe urywam po kawałku podsypuje mąkę na stolnicę i wałkuje placek Szklanką wycinam koła , a w środku koła wycinam kieliszkiem małe kółeczko , powstaje nam oponka . Do głębokiego garnka wlewamy olej , rozgrzewamy go dość dobrze i smażymy oponki z obu stron na złoty kolor , tak jak pączki . Po upieczeniu jak ostygną posypujemy cukrem pudrem . Chodź ciepłe są najlepsze .
![oponki serowe wg meli oponki serowe wg meli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/oponki-serowe-wg-meli-90809.jpg)
![oponki serowe wg meli oponki serowe wg meli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/oponki-serowe-wg-meli-90810.jpg)
![oponki serowe wg meli oponki serowe wg meli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/oponki-serowe-wg-meli-90811.jpg)