Sposób przygotowania:
Oponki z czekoladą orzechową
Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy cukier i drożdże. Mleko podgrzewamy i wlewamy do mąki. Lekko mieszamy i odstawiamy na 15 minut. Następnie dodajemy pozostałe składniki. Zagniatamy. Odstawiamy na 45 minut.
Ciasto wałkujemy i wykrawamy kubkiem kółka. W środku robimy kieliszkiem dziurkę. Smażymy w głębokim tłuszczu z obu stron na złoto. Czekoladę rozpuszczamy z odrobiną mleka. Polewamy oponki.
Smacznego.
Ciasto wałkujemy i wykrawamy kubkiem kółka. W środku robimy kieliszkiem dziurkę. Smażymy w głębokim tłuszczu z obu stron na złoto. Czekoladę rozpuszczamy z odrobiną mleka. Polewamy oponki.
Smacznego.
Magdalena88
Marika-