Sposób przygotowania:
Orientalne placki ziemniaczane
Ziemniaki obrać, zetrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej. Kiełbasę pokroić w drobną kostkę. Czosnek i całą dymkę posiekać. Pokrojone składniki dodać do ziemniaków, dosypać mąkę, natkę, przyprawy, dolać sos sojowy, dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, kłaść porcje ciasta dużą łyżką i spłaszczać je. Smażyć z obu stron aż się dobrze zrumienią. Po usmażeniu przełożyć na ręcznik papierowy żeby odsączyć nadmiar tłuszczu. Ja podaję gorące, z salsatką :-) https://gotujmy.pl/salsatka-,przepisy,47765.html
Syn polewa je sobie jeszcze kwaśną śmietaną.
Syn polewa je sobie jeszcze kwaśną śmietaną.
msewka
Doro
dommagda