Sposób przygotowania:
Orkiszowe bułeczki z ziarnami sezamu
Z niewielkiej ilości mąki, drożdży, cukru i wody robimy zaczyn, pozostawiamy do wyrośnięcia. Resztę mąki przesiewamy do miski, dodajemy sól, olej, ziarna sezamu, zaczyn oraz pozostałą wodę, wszystko razem mieszamy i zagniatamy ciasto. Przykrywamy i odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia, ciasto ponownie zagniatamy, dzielimy na osiem części, formujemy okrągłe bułeczki.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia, układamy bułki, pozostawiamy do wyrośnięcia. Bułki smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy ziarnami sezamy. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.
Upieczone bułki układamy na metalowej kratce i pozostawiamy do ostudzenia.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia, układamy bułki, pozostawiamy do wyrośnięcia. Bułki smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy ziarnami sezamy. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.
Upieczone bułki układamy na metalowej kratce i pozostawiamy do ostudzenia.
SylaUla
Czekoladka 2