Sposób przygotowania:
Pikantne bułeczki orkiszowe z czarnuszką
Wszystkie składniki umieścić w misce, a następnie dobrze wyrobić rękami do uzyskania elastycznego, sprężystego ciasta. Ciasto podzielić na około 20 równych części.
Z każdej uformować podłużną bułeczkę. Umieścić je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (około 60 minut).
Po tym czasie naciąć bułeczki ostrym nożem oraz posypać czarnuszką (opcjonalnie).
Piec w 200 st.C około 30 minut. Następnie wyjąć z piekarnika i pozostawić do wystudzenia. Smacznego!
(inspiracja/ źródło: książka Konrada Gaca- Kuchnia Fit)
Z każdej uformować podłużną bułeczkę. Umieścić je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (około 60 minut).
Po tym czasie naciąć bułeczki ostrym nożem oraz posypać czarnuszką (opcjonalnie).
Piec w 200 st.C około 30 minut. Następnie wyjąć z piekarnika i pozostawić do wystudzenia. Smacznego!
(inspiracja/ źródło: książka Konrada Gaca- Kuchnia Fit)
marietta