Sposób przygotowania:
Orkiszowo-czekoladowa tarta z figamiCiasto:
Wszystkie składniki ciasta zagniatamy razem, wylepiamy spód i boki natłuszczonej formy do tarty, przykrywamy papierem do pieczenia, wsypujemy suchy groch-obciążamy, pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180*c około 20 minut, na kilka minut przed końcem pieczenia papier z grochem usunąć i podpiec spód na złocisto.
Masa:
Śmietankę wlewamy do rondla, podgrzewamy ale nie gotujemy, dodajemy serek oraz cukier puder, mieszamy do rozpuszczenia.Gdyby nadal były grudki należy całość zmiksować blenderem na puszysto.Do ciepłej masy dodać połamaną na kawałki gorzką czekoladę, mieszać do uzyskania jednolitej masy.
Wylać na kruchy spód,wyrównać łyżką.
ETAP 4:
Figi i winogrona umyć pokroić na cząstki, ułożyć na masie.Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
Przed podaniem posypać solą hawajską.Podawać.
Smacznego!
zbysiowa
2milutka
ech...no i co ja narobiłam ? :)
Magdalena88
Marika-
zbysiowa
No nie wiem :D Zasnęłam i znowu tu wlazłam....ślinka leci :)
2milutka
Sól jak sól, smakiem nie różni się tyle że jest zielona bo ma w sobie wyciąg z pędów bambusa więc jest delikatna:)
LauraLaura
marietta