Sposób przygotowania:
Orkiszowo - kukurydziane z gruszkami i cynamonem1.
 
Przygotowałam wszystkie rodzaje mąki, które wsypałam do miski.
2.
 
Nie mieszałam składników, tylko dodałam kolejno cukier, żółtka oraz wsypałam cynamon.
3.
 
W dalszym ciągu nie mieszałam składników, tylko dodałam jeszcze masło pokrojone na mniejsze części oraz dosypałam proszek do pieczenia.
4.
 
Teraz dokładnie rękami wyrobiłam ciasto na jednolitą masę. Następnie zawinęłam w folię silikonową i włożyłam do lodówki na 1 godzinę.
5.
 
Przygotowałam średnią blaszkę, którą wyłożyłam papierem do pieczenia. Następnie rozłożyłam 2/3 schłodzonego ciasta.
Wcześniej nagrzałam piekarnik do 180 stopni i wstawiłam ciasto na 20 minut tak, aby się podpiekł spód.
6.
 
Teraz zmiksowałam białka na sztywną pianę. Potem dodałam galaretkę wiśniową i wszystko ponownie zmiksowałam.
7.
 
Kiedy spód ciasta był chłodny to posypałam go bułką tartą. Następnie obrałam gruszki i pokroiłam je na ćwiartki, które rozłożyłam na cieście.
8.
 
Na ćwiartki gruszek rozłożyłam pianę z galaretką wiśniową.
9.
 
Na wierzch ciasta poskubałam pozostała część ciasta.
10.
 
Na poskubane ciasto posypałam perlisty cukier.
11.
 
Gotowe ciasto wstawiłam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piekłam je przez 45 minut do zrumienienia.
12.
 
Chłodne ciasto posypałam cukrem pudrem. Smacznego !
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
