Sposób przygotowania:
Orzechowe ciasto dwuwarstwowe
Przygotowanie:
125g masla, zoltka i cukier + plus skorka cytrynowa
wszystko utrzec na kremowo. Masa musi byc bardzo jasna, jak krem do tortu.
Make i proszek wymieszac, przesiac na mase zoltkowa i wymieszac.
Tortownice wylozyc na dnie papierem do pieczenia.
Nalozyc pierwsza warstwe ciasta.
Druga warstwa:
Bialka ubic na bardzo sztywna ze szczypta soli.
Powoli dodac cukier i w dalszym ciagu ubijac, dosyc dlugo, zeby bylo bardzo sztywne, jak na bezy. Na koncu dodac mielone orzechy i lekko wymieszac.
Nalozyc jako druga warstwe na ciasto do tortownicy.
Piec w nagrzanym piekarniku 60min. w temp. 160°C
Smacznego!
125g masla, zoltka i cukier + plus skorka cytrynowa
wszystko utrzec na kremowo. Masa musi byc bardzo jasna, jak krem do tortu.
Make i proszek wymieszac, przesiac na mase zoltkowa i wymieszac.
Tortownice wylozyc na dnie papierem do pieczenia.
Nalozyc pierwsza warstwe ciasta.
Druga warstwa:
Bialka ubic na bardzo sztywna ze szczypta soli.
Powoli dodac cukier i w dalszym ciagu ubijac, dosyc dlugo, zeby bylo bardzo sztywne, jak na bezy. Na koncu dodac mielone orzechy i lekko wymieszac.
Nalozyc jako druga warstwe na ciasto do tortownicy.
Piec w nagrzanym piekarniku 60min. w temp. 160°C
Smacznego!