mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Orzechowe muffiny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne i proste w przygotowaniu muffiny.

Orzechowe muffiny

Składniki:

Orzechowe muffiny

 

Sposób przygotowania:

Orzechowe muffiny
Na początku w misce utrzeć miękkie masło z cukrem białym i cukrem waniliowym. Powstała masa powinna być gładka. Następnie dodać do masy jajko, mąkę pszenną, posiekane orzechy, proszek do pieczenia oraz mleko. Jabłko obrać ze skórki. Obrane pokroić w drobną kosteczkę i wymieszać razem z ciastem. Ciasto przelać do foremek na muffiny. Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni i piec ok. 20-25 minut. Po upieczeniu posypać ciastka cukrem pudrem. Smacznego.